FSC®

FSC®

FSC®

Tisztelt Partnereink!

Szeretnénk Önöket tájékoztatni, hogy a Grafit Pencil Nyomda Kft. is rendelkezik FSC tanúsítvánnyal!

Az FSC minősítés a Forest Stewardship Council (magyarul Erdő Gondnoksági Tanács) nemzetközileg elismert nonprofit szervezet által üzemeltetett, felelős erdőgazdálkodást igazoló tanúsítványrendszer.

A fenntartható erdőgazdálkodás 3 alapvető követelménynek kell, megfeleljen: környezetre nézve kíméletes, társadalmilag megfelelő és gazdaságilag életképes. Támogatja az olyan törekvéseket, mint például a természetes erdők megőrzése, a ritka és veszélyeztetett élőlények és élőhelyük védelme, a tarvágás korlátozása, tiltja az erdők átalakítását pl. szántóföldekké, a telepítés helyszínéhez megfelelő fafajok ültetése, a kémiai növényvédő szerek használatának erős korlátozása, génmanipulált növények termesztésének tilalma, az erdőkben dolgozó munkások nemzetközi sztenderdek ill. egyezmények által szabályozott jogainak tiszteletben tartása stb.

Az egyes termékek csomagolásán lévő FSC logó azt jelzi, hogy az előállításhoz használt faanyag olyan helyről származik, ami megfelel az FSC  környezetvédelmi, gazdasági és társadalmi alapelveinek és kritériumainak.

Az FSC tanúsítványt az erdőgazdálkodók önkéntes alapon kérvényezhetik a felelős termelés igazolására. Ilyenkor egy FSC által akkreditált külső, független szervezet ellenőrzést végez, és ha a gazdálkodás megfelel az elvárásoknak, az abból az erdőgazdálkodásból származó faanyagon és a szintén tanúsított eredetkövetési lánc (Chain Of Custody - COC) szereplői által előállított termékeken megjelenhet az FSC logó. Az FSC-tanúsított gazdálkodókat,  feldolgozókat és kereskedőket évente auditálják, ellenőrizve, hogy a vállalkozás folyamatosan megfelel-e az FSC vonatkozó szabályainak. A tanúsítvány megújításáért éves díjat kell fizetni, ami azért éri meg a cégnek, mert ezzel jelzi a vásárlók felé az erdők fenntartható felhasználása melletti elköteleződését, illetve ezzel megadja a lehetőséget a fogyasztóknak a környezet- és emberbarát üzletpolitika támogatására.

FSC-C186897

Nyitvatartás:

Hétfő – Péntek, 8-16 óráig

 

Elérhetőségek:

+36 1 370 8384

info@grafitpencil.hu

1046 Budapest, Klauzál utca 9.