FSC

FSC

Tisztelt Partnereink!

Szeretnénk Önöket tájékoztatni, hogy a a Grafit Pencil Nyomda Kft. is rendelkezik FSC tanúsítvánnyal!

Az FSC minősítés a Forest Stewardship Council (magyarul Erdő Gondnoksági Tanács) nemzetközileg elismert nonprofit szervezet által kiadott felelős erdőgazdálkodást igazoló tanúsítványrendszer.

A fenntartható erdőgazdálkodás olyan törekvéseket ír elő, mint például a természetes erdők megőrzése illetve védett területté nyilvánítása, a ritka és veszélyeztetett növényfajok védelme, a tarvágás beszüntetése, az erdők szántóföldekké alakításának tilalma, a telepítés helyszínéhez megfelelő fafajok ültetése, a kémiai növényvédő szerek használatának mellőzése, génmanipulált növények termesztésének tilalma, az erdőkben dolgozó munkások jogainak betartása stb.

Az egyes termékek csomagolásán lévő FSC logó azt jelzi, hogy az előállításhoz használt fa- vagy egyéb anyag olyan helyről származik, ami megfelel a szervezet környezetvédelmi, gazdasági és társadalmi szabványainak.

Az FSC tanúsítványt a cégek önkéntes alapon kérvényezhetik a felelős termelés igazolására. Ilyenkor egy FSC által megbízott külső, független szervezet erdőellenőrzést végez, és ha a gazdálkodás megfelel az elvárásoknak, a cég használhatja az FSC címkét a termékein. A címke használatához évente meg kell újítani az minősítést, amihez természetesen folyamatosan meg kell felelni az FSC szabályainak. A tanúsítvány megújításáért éves díjat kell fizetni, ami azért éri meg a cégnek, mert ezzel jelzi a vásárlók felé az erdők fenntartható felhasználása melletti elköteleződését, illetve ezzel megadja a lehetőséget a fogyasztóknak a környezet- és emberbarát üzletpolitika támogatására.

Nyitvatartás:

Hétfő – Péntek, 8-16 óráig

 

Elérhetőségek:

+36 1 370 8384

info@grafitpencil.hu

1046 Budapest, Klauzál utca 9.