Bemutatkozunk

A Nyomda története

A mai Grafit Pencil Nyomda elődje 1992-ben jött létre, mindössze néhány fővel. A tulajdonosok agilitása, a koncepciózus üzleti filozófia folyamatosan, egyre növekvő ütemben hozta az eredményeket. Az első perctől kezdve az ügyfelek komplex kiszolgálására fókuszáltak, ami a megrendelői kör bővülését, a megrendelések mennyiségének lendületes növekedését eredményezte. A fejlődés során a nyomda az egyszínes kisofszet nyomógépektől eljutott a korszerű, elektronikusan vezérelt, négyszínnyomó B/1-es formátumú gépekig. A kezdeti 50 m2 helyett napjainkban már 5 000 m2-en folyik a termelés, közel 80 fővel.

A gyártás

A folyamatosan növekvő megrendelői igényeket 3 db B/1-es nyomógép igyekszik kielégíteni, összesen 11 nyomóművel és lakkozó toronnyal. A teljesen kalibrált rendszerben a grafikai anyagok CtP-lemezeken érkeznek a gépterembe, ahol a KBA Densitronic színhelyesség-ellenőrző egysége felügyeli az egyenletes színterhelést a nyomtatás teljes ideje alatt. A számos automatizált funkcióval rendelkező gépek nagy hatékonysággal és magas minőségben végzik a gyártást - akár napi 360 000 B/1 ív teljesítménnyel. Megbízhatóságukat jelentősen növeli az online szervízrendszer, amelynek segítségével a gyártó távolról is be tud avatkozni a szervizelési folyamatba, így elkerülhető a több napos várakozás a szerelőre. ISO 9001:2001 minőségbiztosítási rendszerünk és a Sony Green Partner oklevél dokumentálja megbízhatóságunkat, minőségünket.

Oktatás

Dolgozóink folyamatos képzésben részesülnek.

Pályázat

TÁMOP-2009-2-3-3/A-09/2 Munkahelymegőrző támogatás, képzéssel kombinálva

A projekt azonosítója: TÁMOP-2.3.3/A-09/2-2009-0106

A projekt címe: A Grafit Pencil Nyomda Kft. munkavállalóinak munkahely megőrzését célzó képzési programja.

Pályázati időtartama: 2009. 08. 19. – 2010. 05.31.

Az elnyert támogatás keretében az alábbi projekt valósul meg:

A képzésbe bevont munkavállalók száma: 50 fő

A projekt célja, hogy a Grafit Pencil Nyomda a munkavállalóit hosszú távon megtartsa. Kiemelten fontos az is, hogy a megtartás mellett a képzéseken résztvevő munkavállalók tudását fejlesszük és lehetőség szerint olyan ismereteket szerezzenek, melyeket a jövőben hasznosíthatnak és a megszerzett ismereteket a gyakorlatban a Grafit Pencil Nyomda jobb és sikeresebb működésére fordíthatják.

A cég folyamatos működéséhez az állomány megtartása a cél, a mostani csökkenő megrendelések ellenére a működés hatékonyságának fenntartására ezt az állományi létszámot szükséges megtartani. A projekt végzetével és a fenntartási időszak lejártával nem célunk a munkavállalók elküldése, hanem további eszközök felhasználásával, optimalizációval az állomány stabillá tételét célozzuk meg. Reméljük, hogy a 2010-es évben a gazdaság erősödéséből fakadóan a megrendelési állományunk is növekszik.

A projekt során igénybevett képzések általánosságából adódóan hasznosságuk hosszabb ideig is érzékelhető. Képzési terveink között szerepel, hogy ezen ismereteket a jövőben fejlesszük, aktualizáljuk.

 • Angol nyelvi képzés 80 óra 10 fő
 • Angol nyelvi képzés 160 óra 6 fő
 • Gazdasági képzés 46 fő
 • Üzleti számítógép használat 48 fő
 • Értékesítési és ügyfél kommunikáció 22 fő
 • Marketing kommunikáció 28 fő
 • Közreműködő szerv:
  ESZA Európai Szociális Alap Nemzeti Programirányító Iroda Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.
  Cím: 1134 Budapest, Váci út 45.
  Tel:: (1) 273-4250
  Honlap: www.esza.hu

  Pályázatkiíró:
  Nemzeti Fejlesztési Ügynökség
  Cím: 1133 Budapest, Pozsonyi út 56.
  Tel: +36 1 237-4400 Fax: +36 1 239-52-77
  Honlap: www.nfu.hu

  Mikro-, kis- és középvállalkozások technológia fejlesztése

  A projekt azonosítója: KMOP-2009/2-1.2.1/A

  A projekt címe: CTP beruházás

  Pályázati időtartama: 2010.04.15-2010.04.29.

  Az elnyert támogatás keretében az alábbi projekt valósul meg:

  Nyomdai eljárásban a formakészítéshez hagyományos módon levilágított film szükséges. A projekt célja, hogy a beruházás keretében vásárolt berendezés a film levilágítását szükségtelenné tegye. Így a film-levilágításból származó veszélyes anyagok nem keletkeznek, a környezeti terhelés jelentősen csökken. A nyomdakész anyagokat a mai kornak megfelelően egy FTP szerveren fogadjuk majd, amely direkt összeköttetésben áll a CTP berendezéssel, ami közvetlenül nyomóformát készít, ezáltal a formakészítés hatékonyságát is jelentősen növeljük. A beruházás keretén belül új munkahelyet teremtenénk meg. Előkészítésünkben dolgozó kollégáinkat - belső oktatás keretében - átképeznénk az új technológia használatára, így az új munkahelyek teremtése mellett meglévő munkahelyeket is megőriznénk.

  Közreműködő szerv:
  MAG – Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt.
  Cím: 1139 Budapest, Váci út 83.
  Honlap: www.magzrt.hu

  Pályázatkiíró:
  Nemzeti Fejlesztési Ügynökség
  Honlap: www.nfu.hu

  A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.