Szórólapok akciós áron

Grafikai segítség »

Akciós szórólap leadási feltételek

A leadni kívánt állományt kérjük nyomdai PDF-ben (PressQuality) feltölteni.

Nyomdászoknak röviden

A PDF-ben szereplő képek felbontása: 300dpi, színere: CMYK, festékterhelés max. 320%, a fontokat kérjük beágyazni a pdf-be, az átlátszóságot kerülni. A dokumentum mérete kizárólag az akciós honlapon szereplő, az akcióban meghirdetett méret lehet (mm-re pontosan), erre a méretre mutasson a vágójel, 3 mm kifutó elegendő, nem kérjük a programok által generált színkockákat.

Nem nyomdászoknak, bővebben

Képek: CMYK színtér, 300 dpi (A képfeldolgozáskor ezt a felbontást kell beállítani, nagyobb felesleges, csak az állomány méretét növeli), a képet kérjük 1/1 méretben feldolgozni, a későbbi nagyítás minőségromlást eredményezhet, a CMYK beállítás fontos (a fényképezőgépek RGB-ben dolgoznak).

Festékterhelés: nagy felületnél max. 320%-os lehet, amennyiben mélyebb feketét szeretnének úgy elegendő a 30% Cián, 30% Magenta, 30% Yellow, 100% fekete beállítás.

Fontok beágyazása: A dokumentumban szereplő betűket a pdf megírásakor kell a PDF részévé tenni. Amennyiben képfeldolgozó szoftverrel kerülnek a betűk a dokumentumra, úgy nagyon ügyeljenek a kért felbontásra és színtérre. Ha vektoros rajzoló programmal dolgoznak (Corel, Illustratos, stb) kérjük, hogy a használt betűket görbévé konvertálva adják le.

Betűk színezése: itt is szükséges a CMYK színtér, fekete betűknél elegendő 100 % fekete, lehetőleg ne 4 színből álljon a fekete szöveg.

Átlátszóság, layer: A leadás előtt a kész anyagon kérjük a transzparenciát megszűntetni, valamint a rétegeket összeolvasztani.

Méret: a dokumentum elkészítésekor kérjük, hogy a vágáshoz ne legyen közel információ (szöveg), minimum 2 mm-re kezdődjön a vágott mérettől.

Vágójel: Sok program lehetőséget ad vágójel felrakására, (sajnos a Photoshop nem ilyen, lásd lent).
A vágójel a kért vágott méretre mutasson: - ekkora lapméretre dolgozzon a programjában, a kifutót ilyenkor a lapméreten kívülre kell kihúzni, ez nem lesz rajta a kész terméken.

Photoshop: A lapméretet kell megnövelni körben 3-3 mm-rel, kérjük jelezzék a feltöltéskor, hogy az anyag így készült. A CMYK színtér és a 300 dpi felbontásra ügyeljenek. A leadás előtt kérjük a rétegeket összeolvasztani (Flatten).

MS Office / Open Office programcsomagokról:
Az office irodai alkalmazás, eredendően alkalmatlan nyomdai PDF előállítására.
Amennyiben csak ilyen formátumú (world, excel, publisher, stb.) állománnyal rendelkezik, kérjük jelezze, Nyomdánk vállalja a grafikai előkészítést. Erre vonatkozóan kérje árajánlatunk.

A nem a fenti feltételeknek megfelelően előkészített állományok gyártása során keletkező nyomási hibákért Nyomdánk nem vállal felelősséget.

Anyagleadással és grafikai előkészítéssel kapcsolatos kérdéseit az alábbi elérhetőségen jelezze:

Kalla László
CTP operátor

Tel: +36 1 370 8384/228
E-mail: ctp@grafitpencil.hu

© 2019 - Grafit Pencil Nyomda Kft. Készítette a